
Partia Vidra – Schi Voineasa. Ski Resort Transalpina
Partia de schi se afla pe domeniu schiabil Voineasa, in nord-vestul judetului Valcea. Distanta de la Voineasa pana la Ski Resort Transalpina este de aproximativ 34 Km.
In zona Lacului Vidra (Partia Vidra – Schi Voineasa. Ski Resort Transalpina) pe varfurile ce depasesc 2000m inaltime, zapada persista pina in luna mai. In imediata apropiere (7,5Km), la Obarsia Lotrului se afla intersectia cu Transalpina.
Altitudinea la baza partiei Mioarele este de 1350 m. De aici porneste o telegondola (pe o lungime de aproximativ 2.9 Km) ajungand la 1800 m. de unde ascensiunea se continua cu un teleschi, care urca pana la 2000 m pe Varful Bora. Lungimea totala a partiei Mioarele este aproximativ 6 km, de la baza partiei si pana pe Varful Bora.
Program de functionare partia schi Vidra, Voineasa
-
Zilnic: 09:00 – 16:30
-
Marti: Închis
-
Telefon: 0729 269 349

Salina Ocnele Mari
Se afla in localitatea Ocnele Mari, situata in judetul Valcea, in partea central-sudica a Romaniei, in zona Subcarpatilor Valcii. Salina Ocnele Mari a fost de curand amenajata pentru vizitare, pentru turistii care doresc sa cunoasca un loc deosebit. Zona de vizitare este amenajata la 225 de metri fata de nivelul marii se intinde pe o suprafata de 10.000 de metri patrati.
Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserica, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masa de biliard, locuri de joaca pentru copii.
In Ocnele Mari se poate ajunge folosind drumul DN67 (strada Copacelu a municipiului Ramnicu Valcea) si strada Alexandru Ioan Cuza a orasului care se intersecteaza cu aceasta. Distanta de la Salina Ocnele Mari la Ramnicu Valcea este de 12 km.
Program de vizitare Salina Ocnele Mari
Actualizat la 16-01-2015
Luni – Joi: 10,00 – 15,00 (Ultima intrare la ora 14,00)
Vineri – Duminica: 10,00 -17,00 (Ultima intrare la ora 16,00)
Tarife intrare
Adulti: 17 LeiElevi si studenti: 8 Lei (pe baza de legitimatie de student sau carnet de elev)Copii intre 3 si 7 ani: 8 LeiPensionari: 8 Lei/ persoanaCopii sub 3 ani au acces gratuit.
Teleon: 0250 772 038




Statiunea Baile Govora
Este situata in depresiunea subcarpatica Govora, inconjurata de dealuri acoperite cu paduri de fagi, stejari si pini, la o altitudine de 360-380 m, 20 km SV de municipiul Ramnicu Valcea.
Imprejurimi si agrement in Baile Govora
-
Teren de tenis, teren de minifotbal, strand cu ape minerale
-
Numeroase manastiri din secolele XIV-XVII (Govora, Horezu, Cozia, Arnota, Bistrita)
-
Pestera Polovragi
-
Centre traditionale de olarit la Horezu si Vladesti
-
Colectia de Etnografie de la Maldaresti
-
Centrul de tesaturi si port traditional popular de la Vaideeni
-
Ruinele Castrului roman Pons Ventus de la Caineni
-
Defileul Oltului Turnu Rosu – Cozia (47 km sapati in Muntii Capatanii, Lotrului si Fagarasului)
-
Muzeul Satului Valcean din Bujoreni
-
Muzeul de Arta din Ramnicu Valcea
Statiunea Baile Olanesti
Statiunea Baile Olanesti este una dintre putinele localitati din tara care intruneste in chip armonios doi factori naturali de cura: factorul climatic si topoclimatic local, si factorul hidromineral constituit din apele minerale. Baile Olanesti ocupa primul loc printre statiunile balneoclimaterice din Romania in ceea ce priveste numarul de izvoare, debitul total zilnic al acestora, ca si varietatea compozitiei si a concentratiei apelor minerale. In statiune se gasesc peste 35 surse hidrominerale, atat ca izvoare naturale, cat si ca rezultat al unor lucrari de foraje si miniere (puturi si galerii). Un numar de 15 izvoare minerale sunt captate pentru cura interna sunt necaptate. Doua izvoare minerale si patru sonde cu apa minerala sunt folosite pentru cura externa (balneatie).
Horezu
Din punct de vedere cultural, caracterul zonei Horezu este unul istoric, monahal, orientat catre activitati de artizanat specific romanesc, precum olaritul, tesaturile executate manual, pictura religioasa etc. Decorul lucrat de olarii de la Horezu este bogat, realizat cu mare finete si cu tehnici deosebite cum ar fi: stropitul, jiravitul, desenare cu cornul, gaita, tiparitul etc. Vasele de Horezu sunt in prealabil angobate si apoi smaltuite si arse de doua ori. Un mare centru de pregatire al copistilor, diecilor, gramaticilor au fost cel de la Manastirea Hurez, ctitoria lui Constantin Brancoveanu.Scoala de pictura de la Hurezu a polarizat la un moment toate fortele creatoare locale, dand nastere unui curent si unei comunitati artistice in cadrul careia s-a cristalizat stilul brancovenesc. In general, pe baza unor simboluri ale trecutului, exista un potential cultural care nu este cunoscut si exploatat indeajuns, relevat astazi prin:
-
Muzee, Case de cultura si biblioteci
-
Manifestari culturale
-
Ceramisti